Київським водіям дали відстрочку від штрафів за несплату паркування

Читать на русском
У Києві до 16 липня водіїв не штрафуватимуть інспектори за несплату за паркування за новими тарифами.
facebook.com/usov.ua

У Києві перші два тижні з моменту введення нових правил паркування водіїв не штрафуватимуть за несплату за парковку.

Про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов в Facebook.

У Києві водіям обмежать швидкість біля шкіл та лікареньПерші обмежувальні знаки в Києві вже почали з'являтися біля об'єктів освіти. Швидкість зобов'яжуть знижувати до 30 кілометрів на годину

«До 16 липня включно у київських інспекторів з паркування особлива місія. Вони не штрафують водіїв за затримку оплати парковки, а замість цього ведуть відкриту роз'яснювальну кампанію», - написав Усов.

Як відомо, з 1 липня у Києві встановлюються нові тарифи на паркування автомобілів у центрі і поблизу центру міста на муніципальних майданчиках вздовж доріг і вулиць.

Згідно з документом, в I зоні, яка охоплює центральну частину міста, вартість 1 години паркування становитиме 35 грн/год, а в II зоні, на прилеглих до центру територіях - 25 грн/год. У спальних районах міста вартість залишається без змін - 5 грн/год.

Як зазначив заступник голови КМДА, водіям потрібно час на сприйняття нових правил паркування, установку необхідних додатків і орієнтування у новій системі. Тому у Києві оголошено двотижневий період лояльності.

У той же час, водії, які не сплатили за парковку, замість постанови про порушення отримують інформаційну довідку з роз'ясненням про розмір штрафу і порядку оплати.

Нагадаємо, Рада хоче розширити повноваження інспекторів з паркування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: