МЗС України прокоментував закриття кордону Білоруссю і звинувачення Лукашенка

Читать на русском
Заяви Лукашенка - це демонстрація політики дезінформації, репресій і залякування білорусів владою, зазначили в МЗС
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Міністерство закордонних справ України не підтверджує закриття кордону з Білоруссю. Також в МЗС категорично відкинули звинувачення президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко в коментарі РБК-Україна.

«Україна категорично відкидає звинувачення Олександра Лукашенка про нібито постачання зброї. Ми ніколи не втручалися у внутрішні справи Білорусі. Не збираємося цього робити та в майбутньому... Політика нашої держави спрямована на підтримку законних інтересів білоруського народу, який заслуговує гідного життя в демократичній країні, де поважаються права людини та існує верховенство права», - заявив він.

Ніколенко додав, що заяви Лукашенка - це демонстрація політики дезінформації, репресій і залякування білорусів владою.

«Переконані, що ніякі абсурдні звинувачення і залякування не зможуть відвернути білоруський народ від дружнього українського народу та України як держави, що поважає і захищає права людей», - підкреслив він.

Ніколенко також зазначив, що МЗС не може підтвердити закриття кордонів з боку Білорусі, оскільки не отримував ніяких офіційних повідомлень з цього приводу.

Нагадаємо, 2 липня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що кордон з Україною буде повністю перекритий. Таке доручення він дав білоруським прикордонникам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: