Зеленський вважає, що Україна перебуває на фініші ухвалення законопроєктів щодо ключових реформ

Читать на русском
Володимир Зеленський заявив, що Україна наразі перебуває на завершальних етапах ухвалення законопроєктів щодо ключових реформ.
Фото з відкритих джерел

Робота в українському парламенті щодо ухвалення законопроєктів щодо ключових реформ перебуває на фінальній стадії.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на спільному брифінгу з президентом Литви.

«Є кілька важливих реформ – судова реформа, реформа Вищої ради правосуддя (ВСП), СБУ... Ми йдемо дуже швидкими кроками. Ці законопроєкти набирають в українському парламенті тисячі правок. Так ось в таких законах як земля, як ВСП, як банківський закон, СБУ – там 3-5 тисяч правок. І ми сьогодні на фінальній стадії всіх цих реформ. В основному всі ці тисячі правок за місяці ми вже пройшли», – сказав Зеленський.

Стало відомо, коли законопроєкт щодо реформи СБУ можуть ухвалити в ціломуЗаконопроєкт Зеленського про реформу СБУ винесуть на голосування у другому читанні на початку червня 2021 року.

Він також додав, що очікує ухвалення невдовзі закону про Національне антикорупційне бюро України (НАБУ).

«Закон про НАБУ знаходиться в парламенті. Щойно парламент буде готовий за нього проголосувати – це буде, а гальмувань в цьому процесі я нині не бачу. Є формат цього законопроєкту, в якому є баланс між домовленостями як з міжнародними партнерами, і, що дуже важливо – з українським парламентом. І мені здається, що незабаром цей законопроєкт ухвалять», – сказав президент.

Раніше, під час зустрічі з президентом Литви, Зеленський заявив, що Україна хоче отримати чіткий перелік реформ для вступу в НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: