В Ізраїлі заявили про зниження ефективності Pfizer проти нових штамів коронавірусу

Читать на русском
Падіння ефективності вакцини збіглося з тим, що в Ізраїлі скасували антикоронавірусні обмеження і виявили в країні дельта-штам коронавірусу
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Ізраїлі забили тривогу: в країні відзначається зниження ефективності вакцини компанії Pfizer/BioNTech проти нових штамів коронавірусу.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю.

Відзначається, що за місяць, з 6 червня по 5 липня, ефективність вакцини впала з 95% до 64%. Втім, препарат як і раніше демонструє 93% ефективності в запобіганні госпіталізації та серйозного захворювання коронавірусом.

Представник компанії відмовився давати коментарі агентству, проте зазначив, що тестування вакцини показало, що вона як і раніше нейтралізує більшу частину штамів коронавірусу, включаючи дельта-штам, хоч останній - і меншою мірою.

Агентство відзначило, що падіння ефективності вакцини збіглося з тим, що в Ізраїлі скасували антикоронавірусні обмеження і виявили в країні дельта-штам коронавірусу - більш стійкий і заразний зразок інфекції.

Тим часом в Україні головний санлікар України Ігор Кузін повідомив, що вакцина Pfizer з'явиться в центрах масової вакцинації від коронавірусу в кінці липня.

Нагадаємо, 47-річний українець помер після того, як отримав щеплення від коронавірусу вакциною Pfizer. З моменту щеплення пройшло 4 години, інцидент стався у Вінницькій області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: