Кошти з COVID-фонду витратили без фінпорушень – StateWatch

Читать на русском
У Державній службі аудиту розповіли, які були порушення під час функціонування COVID-фонду та на яку суму.
Українські новини

Укравтодор, Міносвіти та Мін’юст витратили кошти з COVID–фонду без фінпорушень.

Про це йдеться в звіті Держаудитслужби, яка підготувала його для Міжнародного валютного фонду, пише StateWatch.

«Зокрема, під час перевірки трьох розпорядників коштів не виявлено фінансових порушень та втрат. Йдеться про Міністерство освіти і науки, Міністерство юстиції та Укравтодор» – сказано в повідомленні.

Укравтодору на будівництво доріг виділили найбільшу суму коштів серед усіх розпорядників – 26,1 млрд грн, тобто більше третини Фонду.

З них охоплено аудиторським контролем 14,5 млрд грн та виявлено проблемні питання, які не є фінансовими порушеннями, на суму 8,7 млрд грн.

Фонд боротьби з COVID-19: на що і скільки витратили коштівЗ Фонду боротьби з COVID-19 найбільше грошей пішло на «стимулювання економіки», зокрема на ремонт доріг.

МОН отримало з Фонду 41,9 млн грн для повернення коштів, сплачених за надання послуги з проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році.

«Контролем було охоплено всю суму витрачених коштів. Аудитори ДАСУ не виявили ані фінансових порушень, ані інших проблемних питань», – йдеться у звіті.

Фінансових порушень також не було виявлено під час перевірки Мін’юсту, якому Кабінет міністрів виділив кошти на:

  • придбання медичних товарів для Центру охорони здоров’я Державної кримінально–виконавчої служби України та доплати медикам (22,5 млн грн);
  • забезпечення здійснення заходів, спрямованих протидію поширенню COVID–19, у навчальних закладах Мін’юсту (1,1 млн грн);
  • здійснення платежів на виконання рішень закордонних юрисдикційних органів, прийнятих за наслідками розгляду справ проти України (103 млн грн).

Водночас порушень на найбільшу суму було виявлено під час аудиту використання коштів Фонду Міністерством охорони здоров’я. Йдеться про порушення на суму 249,3 млн грн, із яких 18,9 млн грн – безпосередні втрати.

«Загалом проблемних питань, які не є фінансовими порушеннями, у МОЗ зафіксовано на суму 3,9 млрд грн», – значиться у звіті.

Аудит провели щодо 12 головних розпорядників, під час якого встановили фінансових порушень на суму 406,8 млн грн, 114,4 млн грн із них – втрати.

Нагадаємо, під час минулого звіту зафіксували порушень на 26,5 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: