Уряд запропонує Раді виділити 1,4 млрд грн на програму боротьби з COVID та на закупівлю вакцин

Читать на русском
Денис Шмигаль озвучив, яку суму уряд планує виділити на боротьбу з коронавірусом та звідки братимуть кошти.
Кабінет міністрів

Кабінет міністрів запропонує Верховній раді виділити додаткові 1,4 млрд грн на програму боротьби з коронавірусом та, зокрема, на закупівлю вакцин.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час засідання уряду.

«Сьогодні затвердимо відповідний законопроєкт і передамо його до парламенту», – зазначив він.

Вакцинація в Україні: політики обіцяють мільйони доз Pfizer і щеплення громадянам з окупованих територійШмигаль, Разумков і Зеленський обіцяли вакцинуватися від коронавірусу своїм коштом. А Віктор Ляшко – прищепити 5 млн українців до кінця літа.

За словами прем’єра, додаткові 1,4 млрд грн будуть спрямовані в Спеціальний фонд бюджету від розмитнення автомобілів на єврономерах.

«Вчора почав діяти відповідний порядок пільгового розмитнення. Ті, хто ним скористаються, будуть чітко розуміти, що ці кошти пішли на боротьбу з пандемією», – сказав Шмигаль.

Загалом в України є домовленості на поставки більш ніж 40 млн доз вже цього року. Частина цих поставок вже оплачена, а по іншій частині вносяться аванси.

Раніше Шмигаль наголошував, що заборгованість перед медичними працівниками повинна бути якнайшвидше погашена. Для цього від дав відповідні розпорядження МОЗ та НСЗУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: