Таджикистан запровадив обов'язкову вакцинацію від коронавірусу

Читать на русском
У Таджикистані республіканський штаб щодо посилення заходів для боротьби з коронавірусом вирішив запровадити обов'язкову вакцинацію від COVID-19.
Reuters

У Таджикистані республіканський штаб щодо посилення заходів для боротьби з коронавірусом вирішив запровадити обов'язкову вакцинацію від COVID-19.

Про це повідомляє інформаційне агентство Таджикистану «Ховар».

Згідно з рішенням штабу, вакцинація є обов'язковою для громадян старше 18 років.

Мешканці країни, які ще не отримали щеплення від коронавірусу, тепер повинні звернутися до своїх сімейних лікарів або у місцеву лікарню, щоб записатися на вакцинацію. У Таджикистані вакцинація безкоштовна, як і в Україні.

«Крім того, штаб рекомендував громадянам, які повертаються з-за кордону, обов'язково проходити перевірку на коронавірус і, незалежно від результату, протягом десяти днів не контактувати з іншими людьми», – додають в агентстві.

Успіхи вакцинації: яких змін очікувати українцям після щеплень від COVID-19Українці дедалі активніше вакцинуються, а пандемія коронавірусу COVID-19 поки що пішла на спад. Як зміниться життя українців після року карантинних обмежень ‒ аналізував Олександр Радчук.

Наразі для імунізації населення в Таджикистані застосовують китайський препарат, а також вакцину AstraZeneca. До сьогодні вакцинація таджикистанців проводилася на добровільній основі.

Нагадаємо, понад 3,31 мільярда доз вакцин від коронавірусу використали у всіх країнах світу. Найбільше число вакцин застосовано в Китаї - 1 млрд 260 млн доз. Далі йдуть Індія - 340 млн 80 тис., США - 328 млн 150 тис., Бразилія - ​​102 млн 780 тис., Великобританія - 77 млн ​​910 тис., Німеччина - 74 млн 870 тис.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: