На ізраїльське судно в Індійському океані здійснили напад

Читать на русском
В Індійському океані 3 липня було вчинено напад на вантажне судно, що належить Ізраїлю. Екіпаж не постраждав, судно серйозно не пошкоджено і продовжило рух після інциденту.
Reuters

В Індійському океані 3 липня було вчинено напад на вантажне судно, що належить Ізраїлю. Екіпаж не постраждав, судно серйозно не пошкоджено і продовжило рух після інциденту.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що представники Міністерства оборони Ізраїлю перевіряють, чи стоять за інцидентом іранські сили. Раніше ліванські ЗМІ повідомляли, що це ізраїльське судно зазнало нападу із застосуванням зброї в Індійському океані.

Як передає інформаційна платформа Marine Traffic, судно CSAV Tyndall, що слідувало під ліберійським прапором, зупинилося біля узбережжя Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ). Повідомляється, що прямувало воно із Саудівської Аравії в ОАЕ.

Додають, що за останні місяці сталася низка схожих інцидентів. У квітні іранське вантажне судно було пошкоджено вибухом в Червоному морі. The New York Times тоді повідомила, що за нападом стоїть Ізраїль.

Нагадаємо, 3 липня в Чорному морі в українського риболовецького судна відмовив двигун. Воно було знеструмлене і знаходилося в дрейфі. Капітан подав сигнал лиха і попросив допомоги про інформування влади України про аварію. У Росії заявили, що після сигналу «SOS» були готові прибути на допомогу російський катер «Ивановец» і прикордонний корабель «Безупречный» Прикордонної служби ФСБ Росії.

У Міністерстві оборони прокоментували інцидент. У відомстві зазначили, що російські кораблі проігнорували сигнал лиха на українському судні. Інформація про нібито готовність надати допомогу була поширена в той час, коли судно вже буксирувати кораблем морської охорони Держприкордонслужби України до порту приписки Очаків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: