Аварія українського судна: з'явилася інформація про стан екіпажу

Читать на русском
У Регіональному управлінні морської охорони ДПСУ повідомили про стан членів екіпажу риболовецького судна, яке подало вночі сигнал лиха.
ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Серед членів екіпажу риболовецького судна, у якого сьогодні вночі у Чорному морі заглох двигун і воно подало сигнал лиха, постраждалих немає.

Про це повідомила речник Регіонального управління морської охорони Державної прикордонної служби України Наталя Гуменюк в ефірі телеканалу «Украіна24».

Кораблі РФ проігнорували сигналу лиха з українського судна – МіноборониМіноборони прокоментувало інцидент, який стався з українським риболовецьким судном у Чорному морі, що подало сигнал лиха SOS.

«Фелюга взята на буксир катером морської охорони «Балаклава», і зараз буксирується до порту в Очаків. Постраждалих на фелюзі, за попереднім опитуванням екіпажу, немає. Всі живі і здорові», - сказала Гуменюк.

Вона підтвердила, що через технічну несправність судно було знеструмлене, втратило управління, його відносило в море. Тому було подано сигнал лиха.

Нагадаємо, сьогодні вранці стало відомо, що в Чорному морі у українського риболовецького судна відмовив двигун. Воно було знеструмлене і знаходилося в дрейфі. Капітан подав сигнал лиха і попросив допомоги про інформування влади України про аварію.

У Росії заявили, що після сигналу «SOS» були готові прибути на допомогу російський катер «Ивановец» і прикордонний корабель «Безупречный» Прикордонної служби ФСБ Росії.

Проте Міноборони України в офіційній заяві повідомило, що інформація про нібито готовність надати допомогу була поширена у той час, коли судно вже буксирували кораблем морської охорони Держприкордонслужби України до порту приписки Очаків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: