Кораблі РФ проігнорували сигналу лиха з українського судна – Міноборони

Читать на русском
Міноборони прокоментувало інцидент, який стався з українським риболовецьким судном у Чорному морі, що подало сигнал лиха SOS.
фото з відкритих джерел

У Міністерстві оборони прокоментували інцидент, який стався з українським риболовецьким судном у Чорному морі, що подало сьогодні вночі сигнал лиха «SOS».

Заяву оприлюднила пресслужба міністерства з посиланням на дані Головного управління розвідки у суботу вдень, 3 липня.

У Чорному морі українське судно подало сигнал лихаУкраїнське риболовецьке судно у Чорному морі подало сигнал лиха. Причиною стала відмова двигуна.

Як повідомляється, російські кораблі проігнорували сигнал лиха на українському судні.

«Розповсюджена російською стороною інформація про готовність надати допомогу українському риболовецькому судну «ОД-2592», що вночі 3 липня зазнало аварії в акваторії північно-західної частини Чорного моря поблизу Тендерівської коси, є черговим інформаційним заходом Росії», - йдеться в повідомленні.

У Міноборони зазначили, що інформація про нібито готовність надати допомогу була поширена в той час, коли судно вже буксирувати кораблем морської охорони Держприкордонслужби України до порту приписки Очаків.

«При цьому, названі у російських інформаційних вкиданнях ракетний крейсер «Ивановец» ЧФ та прикордонний сторожовий корабель «Безупречный» прикордонної служби ФСБ РФ до українського судна не наближались, незважаючи на отримання сигналу «SOS»», - додали в міністерстві.

Нагадаємо, сьогодні вранці стало відомо, що в Чорному морі у українського риболовецького судна відмовив двигун. Воно було знеструмлене і знаходилося в дрейфі. Капітан подав сигнал лиха і попросив допомоги про інформування влади України про аварію.

У Росії заявили, що після сигналу «SOS» були готові прибути на допомогу російський катер «Ивановец» і прикордонний корабель «Безупречный» Прикордонної служби ФСБ Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: