У Бразилії поліція розігнала протести сльозогінним газом

Читать на русском
У Бразилії поліція розігнала акцію протесту сльозогінним газом. У натовпі протестуючих проти нового закону про землю були діти.
Reuters

У Бразилії поліція розігнала акцію протесту сльозогінним газом. У натовпі протестуючих проти нового закону про землю були діти.

Правоохоронці застосували сльозогінний газ і гумові кулі для розгону групи корінних жителів, які протестували біля будівлі Конгресу в Бразилії. Люди виступили проти закону, який обмежує їхні права на землю, пише Reuters.

Вакцинація від COVID-19: коли в країнах буде сформований колективний імунітетКолективний імунітет проти коронавірусу в Україні буде не раніше 2022 року. Тоді як в Ізраїлі, ОАЕ, Британії він може сформуватися вже в травні.

Пізніше голова комітету Біа Кічіс і прихильник президента Жаіра Болсонару, заявив у Твіттері, що протестувальники поранили трьох поліцейських стрілами. Також провладне видання повідомляє, що одному поліцейському потрібна була медична допомога.

Закон, який підтримали в Конгресі, спрямований на обмеження прав корінних народів на землю, яка залишалася незайнятою в 1988 році. Він також спрямований на відкриття охоронюваних земель корінних народів для комерційного сільського господарства та видобутку корисних копалин.

Нагадаємо, раніше у Бразилії тисячі людей вийшли на вулиці. Вони звинуватили президента в смертях від коронавірусу і вимагали вакцин.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: