У посольстві США закликали ОГПУ повністю розслідувати справу Гонгадзе

Читать на русском
В американському посольстві заявили, що вітають рішення Верховного Суду України залишити в силі Довічний вирок колишньому генералу міліції Олексію Пукачу
Посольство США в УкраїніEPA - European Pressphoto Agency

Посольство США в Україні звернулося до Генерального прокурора Ірини Венедиктової із закликом забезпечити повне розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе і покарати всіх до нього причетних.

Про це йдеться в повідомленні посольства в Facebook 3 липня.

В американському посольстві заявили, що вітають рішення Верховного Суду України залишити в силі Довічний вирок колишньому генералу міліції Олексію Пукачу, якого вважають одним з причетних до вбивства Гонгадзе.

«Ми закликаємо генерального прокурора забезпечити повне розслідування цього злочину і притягнення підбурювачів до відповідальності. Протягом 20 років справа Гонгадзе була показником ефективності системи правосуддя в Україні», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області виявили обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналісту.

У 2009 році в Київській області були знайдені останки черепа нібито Гонгадзе. Поховали вбитого журналіста тільки 22 березня 2016 року в Києві.

6 січня 2016 року Апеляційний суд Києва визнав законним довічний вирок колишньому генералу МВС Олексію Пукачу за вбивство Гонгадзе, який був винесений 9 січня 2013 року Печерським райсудом Києва. 3 липня провалилася ще одна спроба захисту Пукача оскаржити покарання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: