Справа Гонгадзе: Верховний суд залишив чинним довічний вирок Пукачу

Читать на русском
Верховний суд затвердив вирок Олексію Пукачу, засудженому до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.
Лига.net

Верховний суд залишив без змін рішення щодо колишнього голови карного розшуку МВС Олексія Пукача у справі Гонгадзе.

Таким чином довічне ув’язнення за звинуваченням в убивстві журналіста Георгія Гонгадзе залишається в силі.

Про це повідомила пресслужба Верховного суду.

«Верховний суд залишив без змін вирок Печерського районного суду м. Києва від 29 січня 2013 року та ухвалу Апеляційного суду м. Києва від 6 січня 2016 року, а касаційні скарги без задоволення», – йдеться у повідомленні.

Водночас захист Пукача просив пом'якшити покарання до 15 років ув'язнення.

Нагадаємо, журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області виявили обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові.

У 2009 році у Київській області знайшли останки черепа нібито Гонгадзе. Поховали убитого журналіста лише 22 березня 2016 року в Києві.

6 січня 2016 року Апеляційний суд Києва визнав законним довічний вирок колишньому генералу МВС Олексію Пукачу за вбивство Гонгадзе, який було ухвалено 9 січня 2013 року Печерським райсудом Києва.

У 2019 році вже колишній генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що сумнівається в тому, що вдасться завершити розслідування у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: