На кордоні Білорусі з ЄС утворилася черга з понад тисячі фур

Читать на русском
На кордоні Білорусі з країнами Євросоюзу 4 липня понад тисячу вантажівок чекають черги на виїзд.
Фото BBC

На кордоні Білорусі з країнами Євросоюзу 4 липня понад тисячу вантажівок чекають черги на виїзд.

Про це повідомляється на сайті Державного прикордонного комітету Білорусі.

Більшість вантажівок стоять на кордоні з Литвою.

«Понад 320 автомобілів чекають на виїзд у пункті пропуску «Каменний Лог», понад 270 вантажівок – у «Беняконях», 60 та 40 вантажівок – у «Відзах» та «Котловці» відповідно», – йдеться в повідомленні.

Також додають, що на кордоні з Латвією в пунктах пропуску «Григоровщина» перебуває понад 180 автомобілів, в «Урбанах» – понад 10 транспортних засобів.

Втекли від репресій: хто з публічних людей Білорусі виїхав з країниЗ Білорусі після погроз були змушені виїхати кілька журналістів, а також головна опонентка Олександра Лукашенка на виборах.

На кордоні з Польщею в пункті пропуску «Брузгі» в черзі стоять понад 110 вантажівок, а в «Козловичах» та «Берастовіца» – 100 та 50 відповідно. Про причини утворення черг у білоруському прикордонному відомстві не повідомляють.

Нагадаємо, на кордоні Литви та Білорусі литовські прикордонники відкрили попереджувальну стрілянину. Вони також застосували сльозогінний газ проти нелегальних білоруських мігрантів.

Уряд Литви оголосив надзвичайний стан у країні на державному рівні зв'язку з напливом нелегальних мігрантів з території Білорусі. За словами заступника міністра внутрішніх справ Литви Віталія Дмитрієва, мігрантів, які незаконно перетинають кордон Литви з Білоруссю, може бути понад 150 осіб щодня.

Єврокомісія виразила солідарність з Литвою у позиції щодо міграційної кризи на кордоні з Білоруссю. Вони готові надати всю необхідну організаційну та фінансову допомогу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: