У Грузії хакери атакували сайт запису на вакцинацію

Читать на русском
МВС Грузії розпочало розслідування за фактом кібератаки на портал реєстрації вакцинації проти COVID-19.
Фото з відкритих джерел

МВС Грузії розпочало розслідування за фактом кібератаки на портал реєстрації вакцинації проти COVID-19.

Про це повідомляє «Эхо Кавказа».

«Реєстрація громадян Грузії на щеплення китайської вакциною Sinopharm повинна була початися сьогодні о 12:00, проте цього не сталося. З ранку спеціальна платформа МОЗ відключена», – йдеться в повідомленні.

Певний час потому відомство заявило, що затримка пов'язана з масованою кібератакою. У МОЗ Грузії обіцяють усунути проблему найближчим часом.

МВС завело справу за статтями 285 і 286 КК Грузії – «незаконне використання комп'ютерних даних і комп'ютерних систем», а також «посягання на комп'ютерні дані і комп'ютерну систему».

Нагадаємо, корпорація Microsoft повідомила про нові хакерські атаки. Компанія вважає, що їх здійснило угруповання Nobelium. Угруповання скоювало злочини як проти окремих користувачів, так і проти різних організацій, а також державних установ. Сама компанія також піддалася атаці.

Додамо, правоохоронці в ході міжнародної спецоперації, проведеної спільно з правоохоронцями Республіки Корея і США, викрили хакерське угруповання, яке здійснювало поширення вірусу-шифрувальника, що завдав іноземним компаніям збитки на загальну суму близько півмільярда доларів США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: