У МОЗ заявили про плани впровадити в Україні комбіновану вакцинацію

Читать на русском
Національна технічна група експертів з імунопрофілактики схвалила проведення випробувань комбінування різних типів вакцин
Віктор ЛяшкоГлавком

В Україні можуть почати комбінувати різні типи вакцин від коронавірусу. Такі досліди зараз проводяться в Європі.

Про це заявив журналістам міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко у четвер, 1 липня.

Міністр зазначив, що Національна технічна група експертів з імунопрофілактики схвалила проведення випробувань комбінування різних типів вакцин.

«У нас було засідання Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики. Завтра на оперативному штабі МОЗ, швидше за все, будуть розглянуті їхні пропозиції з приводу взаємозамінності мРНК вакцин - Pfizer і Moderna», - сказав Ляшко.

Нагадаємо, в Європі в результаті проведених досліджень визнали ефективним змішаний графік вакцинації від коронавірусу, при якому вакцина компанії Pfizer вводиться через чотири тижні після AstraZeneca. Більш того, імунізація таким способом проходить краще і дає більший ефект, ніж друга доза тієї ж вакцини.

Також європейські експерти заявили, що комбінування різних типів вакцин визнано найкращим способом захисту проти штаму коронавірусу класу Дельта. Найкраще працює поєднання векторної та РНК-вакцини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: