Франція прагне до довірчих відносин між ЄС і Росією – Макрон

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон заявив про прагнення Франції до встановлення більш довірчих відносин між ЄС і Росією.
Фото DW

Президент Франції Еммануель Макрон заявив про прагнення Франції до встановлення більш довірчих відносин між ЄС і Росією.

Про це він сказав в ході телефонної розмови з російським президентом Володимиром Путіним.

Макрон і Путін обговорили необхідність продовження структурованого діалогу щодо стратегічної стабільності на європейському континенті.

«Президент Республіки нагадав про прагнення Франції до встановлення більш довірчих відносин між Європейським Союзом і Росією», – зазначають в заяві.

Крім цього, Макрон закликав Путіна дотримуватися укладених раніше угод, які повинні дозволити швидкий відхід іноземних військ з Лівії.

Нагадаємо, нещодавно канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що ЄС повинен безпосередньо поговорити з президентом Росії Путіним, щоб спробувати поліпшити відносини.

Однак через кілька днів лідери ЄС відхилили пропозицію провести зустріч з Путіним. За словами двох європейських дипломатів, обізнаних про ситуацію, цю пропозицію канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона було виключено з заключного комюніке саміту ЄС після тривалих переговорів.

Українська сторона зазначила, що така ініціатива йде врозріз санкційній політиці ЄС, прийнятій у відповідь на агресію РФ проти України, підриває європейську солідарність на тлі ескалації Росією ситуації на тимчасово окупованих територіях і кордонах України, не закликає Москву до виконання Мінських домовленостей».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: