Партія Макрона зазнала невдачі на регіональних виборах у Франції

Читать на русском
На регіональних виборах у Франції партія Марін Ле Пен Національне об'єднання програла, як і партія Емманюеля Макрона Вперед, Республіка.
Reuters

На регіональних виборах у Франції партія Марін Ле Пен «Національне об'єднання» програла, як і партія Емманюеля Макрона «Вперед, Республіка!».

Про це повідомляє газета Le Monde.

Переможцями вийшли праві «Республіканці» і – меншою мірою – ліві соціалісти.

«В єдиному регіоні, де кандидат RN Тьєррі Маріані мав шанси на перемогу, він був побитий суперником – «республіканцем» Рено Мюзельє: за першими підрахунками, 57% проти 43%», – додають у виданні.

У Центральному регіоні Іль-де-Франс представниця правих Валері Пекресс перемогла об'єднаних лівих з 44,9% проти 33,3%. Балотувався тут кандидат RN Жордан Барделла набрав лише 11,4%.

Жодним вдалим результатом не може похвалитися і правляча партія LREM.

Нагадаємо,у Франції в неділю, 20 червня, відбувся перший тур виборів до місцевих рад. Партія Макрона сподівалася набрати 15% голосів, можливо, навіть більше в деяких регіонах, як прогнозували деякі оптимістичні опитування. Однак президентська партія переконала лише близько 10-11% виборців.

27 червня відбувся другий тур виборів до регіональних рад та органів місцевого самоврядування. Другий тур організували через те, що в багатьох місцях жоден кандидат не набрав необхідної абсолютної більшості голосів у першому турі. Тоді також зареєстрували рекордно низьку явку виборців – 33%.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: