Влада Індонезії запроваджує жорсткий карантин

Читать на русском
Через різке збільшення кількості випадків коронавірусу влада Індонезії запроваджує екстрені заходи. Спалах коронавірусу пов'язують із поширенням дельта-штаму.

Через різке збільшення кількості випадків коронавірусу влада Індонезії запроваджує екстрені заходи. Спалах коронавірусу пов'язують із поширенням дельта-штаму.

Про це повідомляє Reuters.

Президент країни Джоко Відодо заявив в четвер, що Індонезія впровадить надзвичайні заходи із 3 до 20 липня, щоб стримати зростання кількості випадків коронавірусу, який створює навантаження на медичну систему.

«Я впевнений, що при співробітництві всіх нас і милості Бога ми зможемо придушити передачу COVID-19 і швидко відновити життя людей», - сказав він.

Успіхи вакцинації: яких змін очікувати українцям після щеплень від COVID-19Українці дедалі активніше вакцинуються, а пандемія коронавірусу COVID-19 поки що пішла на спад. Як зміниться життя українців після року карантинних обмежень ‒ аналізував Олександр Радчук.

З 3 липня на території густонаселеного острова Ява і курортного острова Балі введуть екстрені заходи, спрямовані на скорочення кількості випадків зараження вірусом на день до менш ніж 10 000 випадків. Вони включають більш жорсткі обмеження на пересування і авіаперельоти, заборону на харчування у ресторанах та закриття другорядних офісів.

По закінченню трьох тижнів будуть підведені підсумки по захворюваності. Карантинні обмеження бути продовжені, якщо після 20 липня рівень захворюваності не знизиться.

Крім того, міністр охорони здоров'я Буди Гунаді Садикін пообіцяв посилити тестування і вакцинацію від коронавірусу. За його словами, скоро до країни прибуде 4 млн доз вакцини Moderna.

Протягом останнього тижня Індонезія зіткнулася з 24 836 новими інфекціями і 504 смертельними випадками від коронавірусу. Зростання захворюваності в країні пов'язують зі штамом «Дельта».

Зараз на острові Ява в Індонезії переповнені лікарні. У столиці країни, Джакарті, деякі відділення невідкладної допомоги були переведені в намети, встановлені на парковках лікарень. Люди шикуються в черги, щоб купити кисневі балони для хворих родичів. Заповнюваність койко-місць в лікарнях Джакарти на цьому тижні склала 93%.

Раніше в водах Індонезії загорівся пасажирський лайнер.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: