У ВООЗ назвали основного експортера антикоронавірусних товарів у 2020 році

Читать на русском
Що стосується світової торгівлі антикоронавірусними товарами в цілому, то її зростання у 2020 році склало 31%
Ілюстративне фотоReuters

Китай у 2020 році зайняв перше місце у світі з експорту товарів, які необхідні для боротьби з пандемією коронавірусу.

Про це повідомляється у звіті Світової організації торгівлі (СОТ) про торгівлю у сфері медицини за 2020 рік.

«Китай став найбільшим у 2020 році експортером медичних виробів, критично важливих у боротьбі з COVID-19. Він експортував продукцію на суму 105 мільярдів доларів, що приблизно у 2,8 раза перевищує експорт цієї країни у 2019 році», - зазначено в документі.

Що стосується світової торгівлі антикоронавірусними товарами в цілому (маски для обличчя, апарати штучної вентиляції легенів, стерилізатори, ультразвукові сканери та так далі), то її зростання у 2020 році склав 31%. При цьому станом на грудень 2020 року приріст у сфері торгівлі коштами для діагностики досяг 90%, а імпорту - 126%. Загалом імпорт та експорт медтоварів у 2020 році сумарно склав 2,343 трлн доларів - це на 16% більше, ніж у 2019 році.

Раніше ми повідомляли, що Китай погрожував Україні зупинкою поставок вакцини від COVID-19, якщо Київ не відмовиться від заклику до більш ретельного розслідування ситуації з правами людини в китайському регіоні Синьцзян.

Нагадаємо, що Україна в наступному місяці сумарно отримає 7,7 млн доз вакцин від коронавірусу. З них китайська компанія Sinovac поставить ще 5,3 млн доз вакцини CoronaVac.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: