У Чорне море прямує американський есмінець

Читать на русском
США у п'ятницю, 11 червня, направили ракетний есмінець Laboon до Чорного моря для проведення операцій з безпеки.
twitter.com/USNavyEurope

США у п'ятницю, 11 червня, направили ракетний есмінець Laboon до Чорного моря. Корабель вислали для проведення операцій з безпеки на морі та в регіоні.

Про це повідомив шостий флот ВМС США на своїй сторінці в Twitter.

Британія відправить кораблі у Чорне море на знак солідарності з Україною – ЗМІВелика Британія планує наступного місяця відправити у Чорне море два військові кораблі на знак солідарності з Україною на тлі нарощування військ Росії.

«Laboon почав рух на північ у Чорне море для проведення операцій щодо забезпеченню безпеки на морі та в регіоні. ВМС США регулярно здійснює операції в Чорному морі з союзниками і партнерами НАТО», - йдеться в повідомленні.

Ескадрений есмінець USS Laboon типу Arleigh Burke, введений в експлуатацію в 1995 році, має на озброєнні дві пускові установки системи Aegis, які дозволяють нести до 56 крилатих ракет Tomahawk, що оснащуються ядерними боєголовками. Також на борту розміщується вертоліт SH-60 Seahawk. Екіпаж налічує 337 осіб.

Нагадаємо, в березні американський есмінець USS Porter увійшов у Чорне море. Тоді він приєднався до есмінцю USS Donald Cook.

А в середині квітня американські військові скасували прохід двох есмінців в Чорне море. Це сталося на тлі зростання напруженості на державному кордоні України з РФ, яка розмістила там свої війська.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: