Венедіктова забрала «Департамент війни» у Якубовського під свою опіку

Читать на русском
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова через день після того, як передала Департамент війни своєму заступнику Максиму Якубовському забрала його під своє керівництво.
Ірина Венедіктовафото ДБР

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова через день після того, як передала «Департамент війни» в Офісі генпрокурора своєму заступнику Максиму Якубовському, забрала його під своє керівництво.

Про це свідчать зміни до наказу «Про розподіл обов'язків між керівництвом Офісу Генерального прокурора» від 30 червня 2021 року.

Офіс генпрокурора: результати роботи у 2016-2020 рокахОфіс генерального прокурора в минулому році зареєстрував 360,6 тис. кримінальних проваджень.

Зокрема, в документі сказано, що Департамент нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту Венедіктова доручила забрати у Якубовського та включити його до сфери відповідальності генерального прокурора.

Нагадаємо, 29 червня Венедіктова своїм наказом передала керівництво так званим «Департаментом війни» своєму заступнику Максиму Якубовському. Раніше його вів Гюндуз Мамедов.

Прокурори цього Департаменту представляють обвинувачення у справах про злочини вчинені на Донбасі і в окупованому Криму.

Відзначимо, Якубовський до роботи в органах прокуратури працював юридичним експертом в «Українському виборі» Віктора Медведчука, якого ОГП звинувачує у державній зраді і порушенні звичаїв ведення війни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: