У Конго через виверження вулкана евакуювали українських миротворців

Читать на русском
У  Конго через виверження вулкана Ньірагонго евакуювали українських миротворців. Зараз вони знаходяться в режимі чергування на базі.
18 окремий вертолітний загін в ДР Конго

У Конго через виверження вулкана Ньірагонго евакуювали українських миротворців. Зараз вони знаходяться в режимі чергування на базі.

Про це повідомляє 18 окремий вертолітний загін в ДР Конго у Facebook.

«Командуванням загону було прийнято рішення про евакуацію особового складу, озброєння і військової техніки в безпечне місце. При переміщенні особовий склад діяв згідно з планом евакуації, затвердженим вищим керівництвом ЗСУ», – йдеться в повідомленні.

Зараз військовослужбовці у повному складі повернулися до базового табору, знаходяться в режимі чергування та очікують вказівок на випадок повторної евакуації.

Нагадаємо, перше за 19 років виверження вулкану Ньїрагонго у Конго зумовило евакуацію населення міста Гома. Виверження вулкану почалося 22 травня на кордоні ДРК і Руанди. Спочатку влада та рятувальні служби повідомили, що лава не несе загрози Гомі, де проживають близько 2 мільйонів осіб. Пізніше лава дісталася міжнародного аеропорту Гоми, розташованого в передмісті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: