Чехія повідомила про перший випадок лямбда-штаму коронавірусу в країні

Читать на русском
Також в лабораторії повідомили, що в країні припинилося зниження випадків захворювання коронавірусом і почалося зростання
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Чехії виявили перший в країні випадок захворювання новим лямбда-штамом коронавірусу. Крім цього, в країні зафіксовано не менше 120 випадків дельта-штаму коронавірусу.

Про це 29 червня Національна оціночна лабораторія грипу та респіраторних вірусних захворювань країни, передає чеське видання Novinky.

«У Чеській Республіці все ще існує більшість британських варіантів, проте вже підтверджено 120 випадків (індійської мутації). Минулого тижня ми зафіксували перше виявлення лямбда-варіанту», - сказано в повідомленні.

Також в лабораторії повідомили, що в країні припинилося зниження випадків захворювання коронавірусом і почалося зростання - дані за 29 червня показують 157 випадків коронавірусу проти 118 випадків 28 червня.

Нагадаємо, 26 червня на півдні Бразилії виявили новий різновид місцевого штаму коронавірусу, що має клас «Лямбда». Вчені виявили в геномі цього штаму ряд змін, які абсолютно не властиві його вихідного штаму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: