Шмигаль нагадав про скасування мораторію на ринок землі з липня

Читать на русском
В Україні з завтрашнього дня скасовується мораторій на ринок землі. Шмигаль на засіданні Кабміну нагадав особливості реформи.
Денис Шмигальфото з відкритих джерел

В Україні від завтра скасовується мораторій на ринок землі, громадяни зможуть не просто володіти землею, а й вільно розпоряджатися ділянками.

Про це заявив глава Кабміну Денис Шмигаль на засіданні уряду у середу, 30 червня.

Ринок сільськогосподарської землі: хто матиме право купувати ділянкиХто зможе купити сільськогосподарську землю в Україні з 1 липня і як відбуватиметься перевірка – на інфографіці.

«Це те, що закріплено в Конституції, але фактично було неможливим через дії мораторію. Немає жодної успішної країни, де діяв би мораторій на запровадження цивілізованого ринку землі. Від завтра його не буде і в Україні», - заявив він.

Прем'єр нагадав, що земельна реформа також передбачає створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Кредит зможуть отримати навіть малі фермери, які обробляють землю до 500 га, і які не мають кредитної історії.

«Крім того, для купівлі землі треба офіційно показати свої кошти. Всі транзакції йтимуть через банк. Усі договори перевірятимуться нотаріусами. Міністерство аграрної політики вже почало інформаційну кампанію з роз’ясненням переваг та деталей роботи ринку землі. Тому наші громадяни зможуть отримати всі відповіді на свої запитання», - додав Шмигаль.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні відкриється ринок землі. Однак е-аукціони запрацюють не відразу, а тільки через п'ять днів.

«Слово і діло» докладно писало про те, хто зможе купити сільськогосподарську землю в Україні з 1 липня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: