НАЗК склало два протоколи щодо нардепа зі «Слуги народу»

Читать на русском
Національне агентство з питань запобігання корупції встановило у діях народного депутата Олександра Куницького з фракції Слуга народу адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

Національне агентство з питань запобігання корупції встановило у діях народного депутата Олександра Куницького з фракції «Слуга народу» адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

У НАЗК виявили, що депутат розсилав офіційні депутатські звернення у різні установи з питань, «які становили його приватний інтерес». Ці факти раніше були оприлюднені у журналістському розслідуванні «ZPSanek: ЗЕ-бізнес» програми «Схеми».

Декларації-2020: доходи і майно лідерів парламентських фракцій та групЯк можна приховати частину доходів і майна у декларації, а також чим володіють лідери парламентських фракцій та груп, розібралося Слово і діло.

«Схеми» встановили, що Олександр Куницький використовує депутатський мандат в інтересах приватного бізнесу. Куницький як депутат допомагав просувати інтереси «Автоентерпрайз» – харківської групи компаній, що займаються імпортом електрокарів з-за кордону та виготовленням і встановленням зарядних станцій для них.

В агентстві зазначили, що своїми діями Куницький порушив частину другу статті 172-7 Кодексу про адміністративні порушення – вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів. За такі дії передбачене покарання у вигляді штрафу від 3400 до 6800 гривень та внесення до реєстру осіб, що вчинили корупційне правопорушення.

ДБР відкрило кримінальне провадження проти податківців, які запідозрили «Автоентерпрайз» у фінансових махінаціях за статтею протидія законній господарській діяльності.

Нагадаємо, 1 квітня в Україні завершилася деклараційна кампанія. За даними Національного агентства з питань запобігання корупції, до електронного реєстру подали 791 тисячу 872 декларації. «Слово і діло» дослідило доходи і майно лідерів парламентських фракцій та груп.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: