Будувати аеропорти в Чернігові, Луцьку та Хмельницькому немає сенсу – Криклій

Читать на русском
В аеропортах Чернігова, Луцька та Хмельницького не буде пасажирського трафіку, розвивати їх немає сенсу.
Слово і діло

Ексміністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що розвивати аеропорти в Чернігові, Луцьку та Хмельницькому немає сенсу.

«Для цих аеропортів трафіку просто не буде, тому що вони досить близько розташовані до аеропортів інших міст», – сказав Криклій в інтерв'ю «Слово і діло», коментуючи обіцянку президента відновити аеропорти в кожному обласному центрі.

«Дивіться, щоб аеропорт виконував тільки влітку чартерні рейси до Туреччини, а на зиму – в Єгипет, це, мені здається, марнотратство. Зрозуміло, що в Чернігові навіть немає тієї кількості пасажирів, які б подорожували. І до Києва, в аеропорт «Бориспіль», не так далеко. До столиці точно не будуть летіти», – додав він.

Аеропорт – у кожну область: повітряні ворота яких українських міст потребують реконструкціїВідновити аеропорт у кожному облцентрі обіцяв перед виборами кандидат у президенти Володимир Зеленський. Поки що справи просуваються не надто швидко. Ми вирішили розібратися, в якому стані аеропорти зараз, щоб було простіше стежити за виконанням обіцянки.

Ексміністр також прокоментував обіцянку Володимира Зеленського створити державну авіакомпанію.

«Є дві діаметрально протилежних позиції. З одного боку, ми говоримо про те, що держава завжди неефективний управлінець, поганий менеджер, на всіх підприємствах у нас брешуть і крадуть, тому ми їх продаємо і віддаємо в концесію, щоб держава не мала до цього відношення. З іншого боку, ми фактично щось створюємо знову, нове, державне. Якщо ми говоримо саме про те, щоб розвивати внутрішні регіональні перевезення і підтримувати нашого вітчизняного виробника, я б більше дивився все-таки в напрямку заходів стимулювання. Є «Роза вітрів», яка літає, SkyUp ... », – розповів Криклій.

Він додав, що для України буде економічно важко мати свого авіаперевізника.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, як Володимир Зеленський виконує обіцянку відновити аеропорти в кожному обласному центрі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: