Джонсон відреагував на проходження есмінця біля анексованого Криму

Читать на русском
Британський есмінець, який напередодні проходив біля Криму, не порушував міжнародного права. Цей маршрут є загальновизнаним, а Лондон не визнає незаконну анексію півострова.

Британський есмінець, який напередодні проходив біля Криму, не порушував міжнародного права.

Цей маршрут є загальновизнаним, а Лондон не визнає незаконну анексію півострова, заявив прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон, передає The Mirror.

За його словами, за рішення йти конкретним курсом відповідає Міністерство оборони Британії.

«Але якщо ви хочете дізнатися мою думку, я вважаю, що використання міжнародних вод було цілком доречним. І, до речі, важливим моментом є те, що ми не визнаємо російську анексію Криму, це частина суверенної української території. Було абсолютно правильно, що ми відстоювали закон і домагалися свободи судноплавства, як ми це й зробили, обравши найкоротший шлях між двома точками», - підкреслив Джонсон.

Нагадаємо, вчора російська сторона заявила про те, що есмінець Defender нібито порушив морський «кордон» та в його напрямку здійснили попереджувальне бомбометання.

Міноборони Британії спростувало обстріл військовими РФ есмінця біля Криму. Інцидент також прокоментував голова МЗС України Дмитро Кулеба.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: