У Франції проходить другий тур регіональних виборів

Читать на русском
У Франції в неділю, 27 червня, відбувається другий тур виборів до регіональних рад та органів місцевого самоврядування.
Фото з відкритих джерел

У Франції в неділю, 27 червня, відбувається другий тур виборів до регіональних рад та органів місцевого самоврядування.

Про це повідомляє DW.

«Другий тур організували через те, що в багатьох місцях жоден кандидат не набрав необхідної абсолютної більшості голосів у першому турі. Тоді також зареєстрували рекордно низьку явку виборців – 33%. Вона є найнижчою за весь післявоєнний період для місцевих виборів у Франції», – йдеться в повідомленні.

Низька явка сприяла посиленню позицій консерваторів та послабленню правих популістів з партії Марін Ле Пен «Національне об'єднання» та представників політсили президента Франції Еммануеля Макрона «Республіка на марші».

Зазначають, що попри низькі показники партія правопопулістки Ле Пен має шанс перемогти в південному регіоні Франції Прованс-Альпи-Лазурний берег.

«Утім інші політсили розробляють домовленості про коаліцію з консерваторами, щоб уникнути перемоги кандидата від партії Ле Пен», – додають у виданні.

Нагадаємо,у Франції в неділю, 20 червня, відбувся перший тур виборів до місцевих рад. Партія Макрона сподівалася набрати 15% голосів, можливо, навіть більше в деяких регіонах, як прогнозували деякі оптимістичні опитування. Однак президентська партія переконала лише близько 10-11% виборців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: