У Мінкульті пояснили, чому Кіркоров пропав з «чорного списку» артистів

Читать на русском
Мінкультури спочатку внесло, а потім виключило російського співака Філіпа Кіркорова зі списку осіб, що загрожують нацбезпеці України за запитом СБУ.
Prt Scr youtube.com / ЯНА ЧУ

Мінкультури спочатку внесло, а потім виключило російського співака Філіпа Кіркорова зі списку осіб, що загрожують нацбезпеці України за зверненням СБУ.

Про це повідомила прес-служба Мінкультури в неділю, 27 червня.

Мінкульт за 6 років виключив з «чорного» списку лише чотирьох артистів РФМінкультури за весь час існування чорного списку російських артистів виключило з нього чотири людини - трьох росіян і одного італійця.

«Відповідно до нового листа Служби безпеки України, з проханням відізвати попередній лист щодо включення Філіпа Кіркорова з попереднього переліку осіб, що загрожуть національній безпеці України, – МКІП виключає Кіркорова з цього списку», - йдеться в повідомленні.

Так, на підставі звернення СБУ від 25 червня №5/1/1-7000, Мінкультури визнає свій указ від 22 червня 2021 року №446 «Про оновлення Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці», таким, що втратив чинність.

Як відомо, 24 червня Міністерство культури за поданням Служби безпеки внесло російського співака Філіпа Кіркорова до «чорного списку» артистів РФ.

Як заявили в СБУ, причиною стали «неодноразові пропагандистські концерти і заяви Філіпа Кіркорова, в яких він висловлювався на підтримку анексії Криму Росією, а також наполягав на тому, що окупований півострів - це частина РФ».

Сьогодні стало відомо, що Кіркорова виключили з «чорного списку».

Нагадаємо, раніше у Мінкульті також спростували, що до «чорного списку» артистів знову потрапив репер Баста.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: