Мінкульт виключив актора «Сватів» із «чорного списку»

Читать на русском
Міністерство культури України виключило актора Федора Добронравова з переліку осіб, які загрожують національній безпеці України.

Міністерство культури України виключило актора Федора Добронравова з переліку осіб, які загрожують національній безпеці України.

Оновлений список оприлюднено на сайті міністерства. Зараз в списку 147 прізвищ, пише «Слово і Діло».

Прес-секретар Мінкульту Юлія Даценко в коментарі «Українській правді» повідомила, що актор виключений згідно із рішенням суду, яким Добронравову скасували заборону на в'їзд в Україну і дозволили знову ретрансляцію фільмів з його участю.

«У даному конкретному випадку ми отримали рішення суду, яке набуло чиннності, і ми, виконуючи закон і рішення суду, скасували наказ про включення Добронравова до списку осіб, які загрожують національній безпеці України», - зазначила Даценко.

«З 2014 року, коли почалася російська агресія щодо України, були вироблені чіткі механізми, за якими ми діємо. Ми отримуємо листа від СБУ і вносимо до цього списку. Ми не обговорюємо рішення СБУ: це їхня компетенція і їхні повноваження. У зворотному випадку - процедура та ж сама», - підсумувала прес-секретар Мінкульту.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року Служба безпеки України заборонила Федору Добронравову в'їзд в Україну на три роки. Це пов'язано з тим, що російський актор неодноразово дозволяв собі публічні антиукраїнські заяви і підтримував анексію Криму, який часто відвідував після окупації.

Слідом за СБУ до чорного списку актора вніс і Мінкульт. Таким чином Добронравов став 114-м у списку осіб, які загрожують національній безпеці держави. У зв'язку з його попаданням до такого списку Державне агентство України з питань кіно скасувало держреєстрацію всіх сезонів серіалу «Свати», де Добронравов виконав одну з головних ролей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: