Ісландія першою в Європі зніме всі коронавірусні обмеження

Читать на русском
Ісландцям більше не потрібно буде носити маски чи дистанціюватися від інших людей, оскільки всі обмеження, запроваджені для боротьби з пандемією, будуть зняті.
Фото з відкритих джерел

Ісландцям більше не потрібно буде носити маски чи дистанціюватися від інших людей, оскільки всі обмеження, запроваджені для боротьби з пандемією, будуть зняті.

Про це повідомляє Reuters.

«Ми відновлюємо суспільство, в якому звикли жити і до якого прагнули», – сказала міністр охорони здоров'я Свандіс Сваварсдоттір.

Ісландія, за словами Сваварсдоттір, стане першою країною в Європі, яка зніме всі коронавірусні обмеження. Заходи, які діяли досі, включали ліміт на громадські зібрання і правило двометрового дистанціювання між людьми.

Уряд Ісландії заявляє, що 87% ісландців отримали першу дозу вакцини від коронавірусу.

Вакцинація від COVID-19: коли в країнах буде сформований колективний імунітетКолективний імунітет проти коронавірусу в Україні буде не раніше 2022 року. Тоді як в Ізраїлі, ОАЕ, Британії він може сформуватися вже в травні.

«У країні з населенням 360 тисяч осіб показник інфікування коронавірусом складає всього 1,6 на 100 000 жителів в середньому за два тижні. Тільки 30 людей померли від початку пандемії, інфекцію було підтверджено у 6 637 випадках», – додають у повідомленні.

Ісландія загалом успішно боролася із спалахом COVID-19 за допомогою суворої системи тестування та відстеження, але протягом останнього року кілька разів запроваджувала карантинні заходи, щоб стримати сплески інфекції.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) видасть дозвіл на екстрене застосування ще двом вакцинам проти коронавірусу в якнайближчий час. При цьому назви вакцин поки що не оголошуються.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: