Нацбанк виставив на продаж майже 46 тонн старих монет

Читать на русском
Такі монети вже не можна використовувати за призначенням, оскільки вони пройшли обробку на Монетному дворі - знищення зображень і номіналів
Ілюстративне фотоУкраїнські новини

Національний банк України в черговий раз виставляє на продаж монетний брухт. Це виведені з обігу монети номіналом в 1, 2, 5, 10, 25, 50 копійок. Загальна вага монет для утилізації склала 45,8 тонни.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

У повідомленні наголошується, що цей обсяг накопичився за 2020-2021 роки в процесі вилучення виведених з обігу монет, а також збору монет, що прийшли в непридатність. Такі монети за призначенням використовувати неможливо, оскільки вони пройшли спецобробку при підготовці до продажу.

«Зношені монети та монети, стосовно яких Національний банк прийняв рішення про вилучення їх з обігу (номіналами 1, 2, 5 і 25 копійок), утилізуються Нацбанком у міру їх накопичення. Утилізація монет відбувається на Банкнотно-монетному дворі НБУ шляхом знищення на них мотивів зображень на спеціальному обладнанні, а брухт - відчужується в ході аукціонів (переважно метал йде на переплавку)», - повідомили в НБУ.

Аукціон з продажу монет призначили на 30 червня.

Зазначимо, раніше Нацбанк вже виставляв партію монет на продаж. Тоді продавався той же обсяг, а аукціон повинні були провести в травні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: