Меркель і Макрон хочуть запросити на саміт Євросоюзу Володимира Путіна – ЗМІ

Читать на русском
Ініціатива прозвучала після зустрічі президента США Джозефа Байдена і Путіна у швейцарській Женеві 16 червня
Ілюстративне фотоReuters

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон запланували запросити на саміт Європейського Союзу 25 червня президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомили відразу два світових видання - Reuters і Financial Times - посилаючись на власні джерела.

Макрон і Меркель хочуть провести зустріч в такому форматі, щоб спробувати поліпшити відносини між Європою і РФ. Це буде перше запрошення Путіна на самміт ЄС з часів 2014 року, коли Росію перестали запрошувати на саміт через її агресію проти України.

Ініціатива прозвучала після зустрічі президента США Джозефа Байдена і Путіна у швейцарській Женеві 16 червня. За інформацією джерел, Франція і Німеччина стурбовані тим, що всі відносини з РФ в останні роки обертаються тільки навколо санкцій. У Берліні та Парижі вважають, що таку ситуацію треба міняти, заради цього навіть проводилися переговори за участю Меркель, Макрона, прем'єр-міністра Італії Маріо Драгі та державного секретаря США Ентоні Блінкена.

За повідомленнями ЗМІ, посли ФРН і Франції вже озвучили цю ідею на зустрічі з представниками ЄС у Брюсселі. Зазначається, що деякі країни, зокрема, держави Балтії, можуть не погодитися на такий формат саміту. А високопоставлені джерела видань серед дипломатів ЄС розповіли, що ця пропозиція викликала серед країн-членів подив і роздратування.

Нагадаємо, в середу, 16 червня, в Женеві відбулися переговори президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна - це перша зустріч лідерів двох країн з моменту обрання Байдена.

Раніше президент США Джо Байден розповів про підсумки зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним, яка відбулася у швейцарській Женеві в середу, 16 червня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: