Президента Бразилії знову оштрафували за відсутність маски

Читать на русском
Президента Бразилії Жаіра Болсонару оштрафували на 110 доларів за те, що він не вдягнув маску під час мотопробігу у Сан-Паулу.
Фото DW

Президента Бразилії Жаіра Болсонару оштрафували на 110 доларів за те, що він не вдягнув маску під час мотопробігу у Сан-Паулу.

Про це повідомляє Euronews.

Болсонару очолив багатотисячний мотопробіг своїх прихильників по вулицях Сан-Паулу. Він привітав натовп зі свого мотоцикла, а потім з вантажівки. Прихильники президента також були переважно без захисних масок та заявляли, що маски не приносять користі тим, хто вже вакцинувався.

«За даними місцевої влади, в акції на підтримку бразильського лідера взяли участь 12 тисяч мотоциклів. За порушення карантинних правил йому виписали штраф у розмірі 110 доларів», – додають в повідомленні.

Вакцинація від COVID-19: коли в країнах буде сформований колективний імунітетКолективний імунітет проти коронавірусу в Україні буде не раніше 2022 року. Тоді як в Ізраїлі, ОАЕ, Британії він може сформуватися вже в травні.

Аналогічні штрафи сплатять його син Едуардо Болсонару та міністр інфраструктури Тарчизіо Гомес, які також порушували карантинні обмеження під час цього заходу.

Зазначимо, що це вже не перший штраф Болсонару за ігнорування правил епідбезпеки. У травні влада бразильського штату Мараньян оштрафувала Жаіра Болсонару за те, що він під час візиту до міста Асайландія зібрав натовп людей, при цьому не мав захисної маски.

У Бразилії ситуація з коронавірусом змусила людей вийти на вулиці в різних містах. Вони вимагають імпічменту президента Жаіра Болсонару і вакцин від коронавірусу. Причиною масових протестів стали зрив вакцинації в країні та недбале ставлення президента Жаіра Болсонару до боротьби з пандемією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: