Масове отруєння у Харкові: постраждалих уже понад пів сотні

Читать на русском
У Харкові кількість постраждалих від отруєння у Якіторії і Мафії збільшилася до 54 осіб. З них 16 - діти.
ілюстративне фото

У Харкові кількість постраждалих від отруєння у двох ресторанах однієї мережі збільшилася до 54 осіб. З них 16 - діти. Стан постраждалих - середньої тяжкості.

Такі дані оприлюднив Харківська міськрада.

У дитсадку Чернівецької області сталося масове отруєнняДо сімейного лікаря звернулися троє дітей від 3 до 6 років зі скаргами на погіршення стану здоров'я, яке може свідчити про харчове отруєння.

У мерії відзначили, що мова йде про тих, хто звертався по медичну допомогу.

Також уточнюється, що отруєння сталося у ресторанах «Якіторія» і «Мафія». У закладах вже взяті проби продуктів на бактерії групи кишкової палички.

При цьому у мережі закладів пообіцяли відшкодувати витрати на лікування і запевнили, що всю свою продукцію здали на дослідження Держспоживслужби.

За попередніми даними, причиною отруєння людей стали суші.

За фактом отруєння в поліції Харкова відкрили кримінальне провадження за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь.

Максимальне покарання передбачає до 3 років позбавлення волі. Правоохоронці допитують потерпілих і встановлюють всі обставини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Харкові 45 людей потрапили до лікарні після вживання їжі в одній з мережі ресторанів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: