Для українців старших за 55 років впровадять обов'язкові медогляди – президент

Читать на русском
В Україні для громадян у віці від 55 років планують впровадити обов'язкові медичні обстеження кожні два роки.
Володимир Зеленськийскрін з відео

В Україні для громадян у віці від 55 років планують впровадити обов'язкові медичні обстеження щодва роки, а для деяких категорій громадян - щорічно.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, представляючи загальнонаціональну програму «Здорова Україна» на форумі «Україна 30» у вівторок, 22 червня.

Онкологія в Україні: рівень захворюваності та смертності в 2019-2020 рокахНа початок 2021 року в Україні на обліку в медичних закладах перебуває 1 млн 187,6 тисяч пацієнтів з онкологічним захворюваннями.

«Для осіб старших за 55 років будуть впроваджені так звані медичні чекапи, повні медичні обстеження кожні два роки. А для деяких категорій - щорічно. Рання діагностика захворювань дозволяє державі рятувати життя своїх громадян, витрачаючи набагато менше коштів», - повідомив він.

Зеленський зазначив, що середня тривалість життя в країні становить 72 роки. При цьому 85% смертей пов'язані із захворюваннями кровообігу та онкозахворюваннями. Тому профілактика хвороб повинна продовжити українцям життя, вважає президент.

«В Україні середня тривалість життя становить 72 роки. За цим показником ми займаємо 115-е місце в світі. Але найстрашніше тут не рейтинги, а то, що чисельність населення України зменшується з кожним роком. Щоб зрозуміти цю загрозу, досить порахувати, скільки нас буде через 10-20 або 50 років, якщо ми не змінимо цю ситуацію кардинально», - сказав президент.

Виправити ситуацію сподіваються якраз за рахунок програми «Здорова Україна».

Нагадаємо, сьогодні на форумі Зеленський також заявив, що першою складовою програми «Здорова Україна» повинна стати модель здорової школи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: