У МОЗ розповіли, що робити, якщо пропустив терміни вакцинації другою дозою

Читать на русском
Друга доза вакцини проти коронавірусу, яка була введена раніше або пізніше рекомендованого інтервалу, буде зарахована, як зроблена
Ілюстративне фотоРБК-Украина

Якщо з якоїсь причини не виходить зробити щеплення другою дозою вакцини, її можна зробити пізніше, а в деяких випадках - навіть раніше рекомендованої дати.

Про це повідомили в МОЗ.

У міністерстві нагадали терміни, в які бажаною щепитися другою дозою:

При цьому вакцини CoronaVac і AstraZeneca допускають отримання другої дози на сім днів раніше зазначеного терміну. Вакцина Comirnaty від Pfizer-BioNTech за замовчуванням має сім днів вилки за часом для отримання другої дози.

У МОЗ додали, що друга доза вакцини проти коронавірусу, яка була введена раніше або пізніше рекомендованого інтервалу, буде зарахована, як зроблена, без необхідності повторної вакцинації. Також в Міністерстві рекомендують навіть по закінченню допустимих термінів щепитися при першій можливості, але ставитися до цього відповідально.

Нагадаємо, за минулу добу, 21 червня, в Україні вакцинували від коронавірусу 4390 осіб. З них 3715 отримали першу дозу, ще 675 отримали другу дозу щеплення і завершили вакцинацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: