Стали відомі подробиці медобстежень для українців у віці 55+

Читать на русском
Обов'язкові медичні обстеження для українців у віці старших  за 55  років будуть включати моніторинг аналізу крові і скринінг.
Віктор Ляшкоkmu.gov.ua

Обов'язкові медичні обстеження для українців у віці 55+ будуть включати моніторинг аналізу крові, а також окремі скринінгові програми.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, коментуючи впровадження медичних чекапів у рамках програми «Здорова Україна». Раніше їх проанонсував президент Володимир Зеленський.

Онкологія в Україні: рівень захворюваності та смертності в 2019-2020 рокахНа початок 2021 року в Україні на обліку в медичних закладах перебуває 1 млн 187,6 тисяч пацієнтів з онкологічним захворюваннями.

«Це для людей старших за 55 років. Громадянин повинен проходити щорічний медичний огляд сімейним лікарем. Є певні скринінгові процедури, які він повинен рекомендувати для проходження», - сказав Ляшко.

За його словами, мова йде про регулярний моніторинг аналізу крові.

«Ми говоримо про регулярний моніторинг аналізу крові, який може показувати певні патологічні зміни, які відбуваються в організмі, а також про деякі скринінгові програми, наприклад, раннього виявлення раку прямої кишки, раку молочної залози. Це буде напрямок на мамографію», - зазначив Ляшко.

Голова МОЗ додав, що в додатку «Дія» запустять кабінет пацієнта, в якому можна буде відстежувати проходження медичних чекапів.

Нагадаємо, сьогодні на форумі «Украіна.30» президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні будуть повні медичні обстеження кожні два роки для українців старших за 55 років. А для деяких категорій - щорічно.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: