Стало відома вартість підготовки до святкування Дня Незалежності України

Читать на русском
Додаткові заходи для свята в Мінфіні після всебічного вивчення порекомендували не фінансувати.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

На повну реалізацію всіх заходів, які намічені на честь святкування 30-ї річниці Незалежності України, планується витратити з державного бюджету не менше 5,4 млрд гривень.

Про це йдеться у висновку Міністерства фінансів України до проєкту постанови Уряду, опублікованому РБК-Україна.

Зеленський запросив Байдена в Україну на День НезалежностіПрезидент США зазначив, що з нетерпінням чекає візиту в Україну, йдеться в повідомленні ОПУ

«Згідно з фінансово-економічними розрахунками до проєкту акта його реалізація потребуватиме коштів з державного та місцевих бюджетів в обсязі 5 423,2 млн грн, у тому числі додаткова потреба становитиме 840,5 млн гривень», - йдеться в документі.

Роз'яснення щодо виділення коштів на свято також були оприлюднені на сайті Міністерства фінансів.

«План заходів з підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України крім святкових урочистостей включає масштабні інфраструктурні проєкти, зокрема, такі як модернізація 6 регіональних аеропортів, розбудова євроколії Київ - Львів - Скнилів, завершення будівництва нового лікувально-діагностичного комплексу в Охматдит тощо», - йдеться в повідомленні.

Як відзначили у пресслужбі, витрати на будівництво і модернізацію об'єктів складуть 5,4 млрд грн. На самі урочистості в День Незалежності планується направити близько 100 млн грн.

«Фінансування всіх заходів плану буде здійснюватися за рахунок державного, місцевих бюджетів, інших джерел, в тому числі приватних інвестицій, грантів, донорської допомоги», - уточнили в Мінфіні.

Нагадаємо, 8 червня Кабмін затвердив план заходів з підготовки та відзначення Дня Прапора та 30-ї річниці Незалежності України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: