У МЗС нагадали ОБСЄ про необхідність приділяти більше уваги Криму

Читать на русском
За словами міністра, Місії варто приділяти більше уваги діям Росії, які підривають принципи та зобов'язання ОБСЄ
Дмитро КулебаFacebook

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, що діє в Україні, повинна приділяти більше уваги тому, що відбувається на території окупованого Росією Криму.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з генеральним секретарем ОБСЄ Хельгою Шмід 26 травня.

За словами Кулеби, Україна високо цінує діяльність ОБСЄ і, зокрема, СММ ОБСЄ.

«Нагадаю, що СММ є найбільшою польовою операцією ОБСЄ, а її мандат охоплює всю територію України, включаючи АРК і місто Севастополь. І сьогодні звернувся до пані Шмід з проханням, щоб СММ ОБСЄ приділяла значно більшу увагу ситуації в окупованому Криму, збільшила кількість своїх зусиль на Кримському напрямку», - підкреслив він.

Що дасть Україні перемога у дипломатичній битві за Крим?Активізація українських дипломатів щодо участі міжнародної спільноти у саміті Кримської платформи неабияк пошарпала нерви Росії. Якими будуть наслідки та чого зможе досягти Україна – дізнавався політолог Олександр Радчук.

За словами міністра, місії варто приділяти більше уваги діям Росії, які підривають принципи та зобов'язання ОБСЄ.

«Ми добре розуміємо, що правило консенсусу, що діє в організації, часто пов'язує руки, але ми також розуміємо, що мистецтво дипломатії та полягає в тому, щоб, навіть коли твої руки пов'язані, все одно рішуче захищати ті принципи та ідеали, заради яких ОБСЄ і була створена», - зазначив Кулеба.

24 березня президент України Володимир Зеленський затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції Криму, яка передбачає, зокрема, створення Кримської платформи. Згідно зі стратегією, Україна наполягає на демілітаризації та денуклеаризації Кримського півострова і приділяє особливу увагу створенню міжнародної платформи, метою якої є повне звільнення Криму від Російської Федерації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: