Україна планує збільшити аграрний експорт в Ірак – Кулеба

Читать на русском
Ірак відвідає делегація українських підприємців для пошуку нових торговельних можливостей між країнами. Мова йде про збільшення обсягів українського аграрного експорту.
Фото DW

Ірак відвідає делегація українських підприємців для пошуку нових торговельних можливостей між країнами. Мова йде про збільшення обсягів українського аграрного експорту.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє прес-служба МЗС України.

Кулеба провів зустріч із міністром закордонних справ Республіки Ірак Фуадом Хуссейном на полях Анталійського дипломатичного форуму.

Міністри обговорили розвиток торгівлі, зокрема збільшення обсягів українського аграрного експорту до Іраку.

ЗВТ України з іншими державами: як змінювався експорт та імпорт товарівЯк змінювався експорт та імпорт товарів між Україною та країнами, з якими діє зона вільної торгівлі – на інфографіці.

«У цьому контексті міністр підтвердив, що Україна залишатиметься надійним гарантом продовольчої безпеки Іраку, важливого торговельного партнера нашої держави у близькосхідному регіоні», – йдеться в повідомленні.

Минулого року спад обсягів агровиробництва склав 10,4 %, це найстрімкіше падіння з 1994 року. Та за оцінками, обсяги сільгоспвиробництва цього року перевищать показники минулого року на 4,4 %. Зростання відбудеться за рахунок збільшення виробництва рослинницької продукції – на 5,9 %, тоді як по виробництву продукції тваринництва прогнозується зменшення на 0,5 %.

Нагадаємо, Україна збільшуватиме експорт сільгосппродукції, щоб розширити частку в поставках зернових і олійних культур на світовий ринок.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: