Меркель згадала Крим та Донбас у промові про напад Німеччини на СРСР

Читать на русском
Дії Росії щодо анексії Криму та підтримці сепаратистів на Донбасі - це порушення міжнародного права.

Дії Росії щодо анексії Криму та підтримці сепаратистів на Донбасі - це порушення міжнародного права.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель у промові, присвяченій 80-річчю нападу Німеччини на СРСР 22 червня 1941 року, повідомляє DW у суботу, 19 червня.

«Німеччина, як і весь Європейський союз, вважає неприйнятним, що Росія анексією Криму і масштабною підтримкою сепаратистів на сході України порушила міжнародне право і цим поставила під питання європейський післявоєнний порядок», - сказала Меркель.

У той же час Меркель заявила про необхідність діалогу з Росією і згадала про історичні зв'язки Німеччини і Росії. Вона підкреслила, що ФРН визнає відповідальність за злочини нацистів.

«Для нас, німців, це - привід для сорому», - сказала Меркель і згадала про мільйони жертв Другої світової війни на російській, українській і білоруській територіях, а також у країнах Балтії.

Крім того, Меркель згадала політику президента СРСР Михайла Горбачова, із якою Німеччина змогла мирно возз'єднатися в 1990 році.

Нарешті, канцлер ФРН згадала також нещодавні події на пострадянському просторі, зокрема, висловила жаль щодо того, що «активність громадянського суспільства в Росії, а також в Білорусі, останнім часом обмежена - більш того, стала неможливою».

«Коли мирні демонстранти і неугодні представники опозиції опиняються за гратами, це накладає важкий відбиток на наші відносини», - резюмувала Меркель.

Раніше повідомлялося про те, що Меркель вважає Мінські угоди єдиним шансом врегулювати ситуацію на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: