Україна розслідує незаконне затримання 120 кримських татар у Криму

Читать на русском
Російські окупанти в Криму вчора незаконно затримали 120 представників кримськотатарського народу. Українська поліція порушила кримінальну справу.
Фото з відкритих джерел

Російські окупанти в Криму вчора незаконно затримали 120 представників кримськотатарського народу. Українська поліція порушила кримінальну справу.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ у Telegram.

Правоохоронці встановили, що вчора, 11 січня, окупанти під виглядом перевірок документів та автомобілів кримських татар незаконно затримали 120 осіб з метою недопущення їх присутності на судовому засіданні у «справі Хізб ут-Тахрір». Засідання відбувалося сьогодні зранку в Ростові-на-Дону.

«За даним фактом слідчими Головного управління поліції Криму внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України», – заявили в МВС.

Причетним до незаконного затримання кримських татар загрожує до 5 років за ґратами.

Відзначимо, що сьогодні російський суд оголосив вирок трьом кримським татарам, яких незаконно засудили до 13, 16 і 18 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в Криму за рік значно скоротилися запаси прісної води. Нещодавно повідомлялося, що пересохло водосховище, яке забезпечувало водою жителів Сімферополя.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: