Пентагон виводить військову техніку з Близького Сходу

Читать на русском
Пентагон виводить системи протиракетної оборони, а також іншу військову техніку з Саудівської Аравії та інших країн Близького Сходу.
cnn.com

Пентагон виводить системи протиракетної оборони, а також іншу військову техніку і персонал із Саудівської Аравії та інших країн Близького Сходу.

Про це пише CNN.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

Американське військове відомство перебудовує свою місію і сили, щоб протистояти Китаю і Росії.

Так, міністр оборони Ллойд Остін доручив вивести вісім батарей Patriot з регіону вже цього літа. Частина військового обладнання повернеться до Штатів, частину переведуть до інших регіонів, щоб ті були готові у разі «непередбачених обставин». Куди саме буде направлена ​​техніка, не повідомляється.

«Це рішення було ухвалене у тісній координації з приймаючими країнами», - підкреслила прессекретар Пентагону Джессіка Макналті.

Свою військову присутність у Саудівській Аравії США посилили після атаки у вересні 2019 року на нафтові об'єкти країни Іраном. Тоді були практично заблоковані світові поставки пального.

Нагадаємо, Пентагон ухвалив допомогу Україні на $150 млн. Це вже друга частина допомоги, яку Міноборони США запланувало для України в цьому році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: