Мінфін озвучив суму виплат України за держборгом у першому кварталі 2021 року

Читать на русском
Перший квартал 2021 року буде для України в плані виплати державного боргу досить нелегким. Другий і третій будуть не краще.
Ілюстративне фотоНацбанк України

Міністерство фінансів України переглянуло у бік підвищення прогноз виплат за державним боргом України в першому кварталі 2021 року (січень-березень), збільшивши його на 7,25 млрд грн - до 146,1 млрд грн.

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів.

Відзначається, що названа сума - не межа, оскільки традиційно пікові виплати за держборгом в країні припадають на другий і третій квартали року. У квітні-червні 2021 року прогноз виплат підвищили на 0,77 млрд грн – до 166,47 млрд грн, у липні-вересні 2021 року Україні доведеться заплатити 166,44 млрд грн, у жовтні-грудні 2021 року - 118,46 млрд грн.

Прогнозовані виплати за зовнішнім боргом на перший квартал Міністерство знизило на мільярд гривень - до 32,6 млрд грн. На другий квартал року виплати за держборгом залишилися без змін - на рівні 25,7 млрд грн.

Раніше в Держстаті повідомили, що в січні 2021 року в Україні зросли споживчі ціни на 1,3% в порівнянні з груднем і в річному вираженні досягли 6,1%.

Також у Міністерстві економіки розповіли про причини прискорення інфляції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: