ВР схвалила законопроєкт Зеленського щодо неонатального скринінгу

Читать на русском
Рада ухвалила в цілому президентський проєкт закону щодо забезпечення розширеного неонатального скринінгу в Україні. На це виділять 300 млн грн.
Getty Images

Верховна рада на засіданні у четвер, 17 червня, ухвалила в цілому президентський проєкт закону №5589 щодо забезпечення розширеного неонатального скринінгу в Україні.

Рішення підтримали 333 нардепи.

Як змінювалися видатки на медицину в найбільших містах УкраїниЗ 2020 року постійно скорочуються суми, що передбачалися на медицину в бюджетах Києва, Харкова, Одеси, Запоріжжя, Львова.

Законопроєкт представив в Раді глава МОЗ Віктор Ляшко.

«Проєктом закону пропонується перерозподілити 300 млн грн з фонду президента України для створення в Україні можливості проведення розширеного неонатального скринінгу. Це дозволить нам виявляти новонароджених дітей, що мають вроджені або спадкові захворювання, які підлягають корекції. Як правило, такі діти народжуються без видимих ​​ознак патологій, а коли захворювання вже маніфестує, патологічні зміни в організмі стають незворотними і призводять до істотної інвалідизації і передчасної смерті пацієнтів», - розповів Ляшко.

Передбачається, що загальна кількість орфанних метаболічних захворювань, які будуть скринінгуватися у новонароджених України, становить 21 захворювання.

Нагадаємо, сьогодні Рада також ухвалила закон про реформу Нацради з питань ТБ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: