Нацраду з питань телерадіомовлення реформують: Рада ухвалила закон

Читать на русском
У Нацраді з питань ТБ голосування буде проходити по кожному кандидату, а не пакетно. Також планується дотримання гендерної рівності.
фото з відкритих джерел

Верховна рада після розгляду понад 500 поправок ухвалила закон про реформування Нацради з питань телерадіомовлення.

Відповідний законопроєкт №4107 на засіданні ВР у четвер, 17 червня, схвалили 302 народних депутати.

Законопроект про медіа: розширення повноважень Нацради та штрафи для ЗМІЗаконопроект про медіа передбачає розширення повноважень Нацради і штрафи для ЗМІ за порушення.

Реформа Нацради передбачає наступне: суб'єктами подання на членів Нацради від ВР є фракції і групи (одна фракція - одне подання), а також громадські організації та творчі спілки (одна громадська організація - одне подання). При цьому голосувати будуть окремо по кожному кандидату.

Глава держави уповноважений створювати конкурсну комісію для відбору кандидатур за власною квотою як консультативно-дорадчий орган.

Також кандидатів чекатиме обов'язкова спеціальна перевірка відповідно до закону «Про запобігання корупції». На перевірку відводиться до 25 днів.

Крім того, закон передбачає дотримання гендерної рівності. Якщо на вакантні посади кілька кандидатів отримують однакову кількість голосів, то перевагу буде надано кандидату тієї статі, представників якої менше серед вже чинних членів органу.

Нагадаємо, в середині грудня Рада ухвалила відповідний законопроєкт №4107 за основу.

На цьому тижні правки до другого читання розглядали майже три дні. Всього їх було 539.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: