США інвестують понад 3 млрд у розробку препаратів від коронавірусу

Читать на русском
Адміністрація президента США Джо Байдена інвестує понад 3 млрд доларів у розробку та виробництво противірусних препаратів для лікування коронавірусу.

Адміністрація президента США Джо Байдена інвестує понад 3 млрд доларів у розробку та виробництво противірусних препаратів для лікування коронавірусу.

Ці ліки дозволять запобігати захворювання на ранній стадії та знизити смертність, повідомило Міністерство охорони здоров'я і соціальних служб США.

«Не дивлячись на те, що сотні мільйонів американців вакцинуються від COVID-19, а кількість випадків захворювання, госпіталізацій і смертності знижується, адміністрація Байдена як і раніше прихильна до пошуку ефективних варіантів лікування, які зможуть запобігти прогресуванню інфекції у людей з діагнозом COVID-19 і смертельний результат», - йдеться в повідомленні.

Центри масової вакцинації: де і як можна зробити щеплення від COVID-19Де і як в Україні безкоштовно вакцинуватися від коронавірусу – на інфографіці Слово і діло.

«Високоефективні пероральні (ліки приймається шляхом проковтування - ред.) противірусні препарати, які можна приймати вдома на ранніх етапах розвитку інфекції, аналогічно противірусного лікування грипу, врятували б життя як тут, так і за кордоном, і запобігли б різке збільшення кількості госпіталізацій», - зазначили в МОЗ.

Головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі зазначив, що нові противірусні препарати, особливо в таблетках, які можна було б приймати вдома на ранніх етапах хвороби, можуть стати потужними інструментами для боротьби з пандемією.

Також наголошується, що новий план - Антивірус проти пандемій - прискорить і розширить поточні зусилля влади США щодо підтримки клінічних випробувань «для тестування пріоритетних лікарських препаратів від COVID-19 і передових розробок перспективних методів лікування».

Раніше повідомлялося про те, що Естонія віддасть Україні 200 тисяч доз вакцин.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: