Центри масової вакцинації: де і як можна зробити щеплення від COVID-19

Читать на русском

Новий міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко поставив за мету до кінця літа зробити 10 мільйонів щеплень від коронавірусу, тобто імунізувати 5 мільйонів українців. Оскільки дефіциту вакцини поки що немає, по всій країні почали відкриватися центри масової вакцинації, де кожен охочий старше 18 років може безкоштовно зробити щеплення від коронавірусу. В яких містах працюють центри та як можна потрапити на вакцинацію, розібралося «Слово і діло».

В Україні зараз відкрили 51 центр масової вакцинації від коронавірусу. Більшість із них працює в суботу та неділю з 8-9 ранку і до 17-18 вечора. В середньому за два вихідних в центрах вакцинують близько 30 тисяч осіб.

У Києві наразі працює тільки один центр вакцинації – в Міжнародному виставковому центрі на Броварському проспекті. Центр працює в суботу та неділю з 10 до 18 години. Виняток цього тижня: через тривалі вихідні вакцинацію в МВЦ перенесли на четвер-п'ятницю.

Щоб потрапити в центр вакцинації в Києві, необхідно:

  • записатися в лист очікування в застосунку «Дія» або через контакт-центр МОЗ;

  • записатися на сайті Helsi.me – вибрати дату і час і відправити заявку;

  • отримати СМС з підтвердженням, яке потрібно буде показати на вході в МВЦ разом з паспортом і реєстрацією в «Дії»;

  • взяти з собою паспорт та ідентифікаційний код (бажано також мати підписану декларацію з сімейним лікарем).

Крім того, в центр вакцинації в Києві можна також потрапити в порядку живої черги. У перші вихідні в МВЦ був ажіотаж, але вже 12-13 червня можна було пройти на вакцинацію практично без черги.

Такий алгоритм діє тільки для київського центру вакцинації. У регіонах порядок черги визначає місцева влада.

У Дніпропетровській області працює 13 центрів вакцинації: 12 – в Дніпрі і один в Кривому Розі. За вихідні там встигають вакцинувати близько 3 тисяч осіб.

У Львівській області працює 8 центрів: 3 – у Львові, по одному в Трускавці, Дрогобичі, Стрию та Червонограді. У Львові за вихідні вакцинуються в середньому 3 тисячі людей, в інших містах – по 100-200 осіб.

В Одеській області є 7 центрів вакцинації: 4 – в Одесі, по одному в Балті, Чорноморську та Ізмаїлі. Через одеський центр проходить близько 2 тисяч осіб, через інші – близько 100.

У Полтавській області працює 5 центрів: по одному в Полтаві, Кременчуці, Лубнах, Миргороді та Горішніх Плавнях. У Полтаві та Кременчуці за суботу-неділю вакцинують по тисячу осіб.

У Херсонській області – 3 центри вакцинації, всі – в Херсоні. Там за вихідні встигає вакцинуватися тисяча осіб.

У Київській області – 3 центри: 2 – в Білій Церкві, один – у Броварах. Через них проходить близько 1,3 тисячі громадян.

У Чернівецькій області – 2 центри вакцинації, обидва – в Чернівцях. У вихідні там в середньому отримують щеплення близько 400 осіб.

У Хмельницькій області – 2 центри: по одному в Хмельницькому (близько 1,5 тисяч осіб за вихідні) і Кам'янці-Подільському (близько 300).

Крім того, по одному центру вакцинації працює в Тернополі, Вінниці, Рівному, Кропивницькому, Житомирі, Черкасах, Харкові та Києві.

Нагадаємо, «Слово і діло» зібрало обіцянки українських політиків щодо вакцинації від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: